< Takaisin etusivulle

Digimentorimalli

digitaidot
opiskelu ja työelämä

DigiSilta-hankkeessa kehitettiin vertaisuuteen perustuva digimentorimalli. Digimentoroinnilla tavoitellaan digitaitojen oppimista ja digin tuomista ja juurruttamista pajojen arkeen. Tänä päivänä digitaitoja tarvitaan joka puolella, arjessa omien asioiden hoitamisessa, vapaa-ajalla ja työelämässä.

Digimentorin käsikirja (PDF)
DigiSilta -hanke

DigiSilta-hankkeessa kehitettiin vertaisuuteen perustuva digimentorimalli. Digimentoroinnilla tavoitellaan digitaitojen oppimista ja digin tuomista ja juurruttamista pajojen arkeen. Tänä päivänä digitaitoja tarvitaan joka puolella, arjessa omien asioiden hoitamisessa, vapaa-ajalla ja työelämässä. Digimentori tekee helpoksi avun kysymisen ja luo sille turvallisen tilan. Näin kynnys myös jatkossa tunnistaa omia kehityskohteitaan ja avun tarvettaan pienenee, ja digin käyttämisen kynnys mahdollisesti myös madaltuu. Yhdessä haasteiden taklaaminen puolestaan kasvattaa osaamista ongelmanratkaisuun ja tiedon hakemiseen!

Digimentoroinnin toimintatavan käyttöönoton tueksi toteutettiin myös monikanavaisia toimintamallikuvaksia. Animaatio- ja videomuotoisissa  toimintamallikuvauksissa keskitytään digimentorointitoiminnan käyttöönoton mahdollisuuksiin muissa kohderyhmän palveluissa. Kuvauksia on valmisteltu kaksi erilaista, jotta tietoa toimintamallin eduista saadaan tuotua esiin sekä kohderyhmän että ammattilaisten kannalta helposti lähestyttävissä muodoissa.

Digimentoroinnin toimintatavan käyttöönottoa kuvataan myös seuraavissa animaatio- ja videomuotoisissa toimintamallikuvauksissa. Kuvauksia on valmisteltu kaksi erilaista, jotta tietoa toimintamallin eduista saadaan tuotua esiin sekä kohderyhmän että ammattilaisten kannalta helposti lähestyttävissä muodoissa.

Digimentorointi piirrosvideo

Digimentoroinnin kokemuksia

No items found.