< Takaisin etusivulle

SÄRÖ -ohjaajan opas

terveys, hyvinvointi ja itsetuntemus
opiskelu ja työelämä
työttömät
rikos- ja päihdetaustaiset

SÄRÖ eli Särkyneestä eheäksi -hankkeen tarkoituksena on vakavan traumatisoitumisen tunnistaminen ja kuntoutuksen kehittäminen rikos- ja päihdetaustaisille traumasensitiivisellä työotteella.

SÄRÖ ohjaajan opas (PDF)
SÄRÖ -hanke

SÄRÖ eli Särkyneestä eheäksi -hankkeen tarkoituksena on vakavan traumatisoitumisen tunnistaminen ja kuntoutuksen kehittäminen rikos- ja päihdetaustaisille traumasensitiivisellä työotteella. Traumasensitiivisen työotteen tavoitteita ovat asiakkaiden ymmärryksen lisääntyminen traumatisoitumisesta sekä oireiden väheneminen. Hankkeessa on kehitetty vakautumisryhmämalli, jota toteutetaan yhteistyövankiloissa ja Pirkanmaalla. Hankkeen toimintaan kuuluu ryhmien lisäksi myös asiakkaiden yksilöllinen tuki.

Hankkeen tavoitteena on myös rikos- ja päihdetaustaisten kanssa työskentelevien ammattilaisten kouluttaminen, jotta traumasensitiivinen asenne, vakautumisryhmämalli sekä yksilötyön menetelmät juurtuvat osaksi nykyisiä rikosseuraamus- ja päihdepalveluita. Olemme kehittäneet SÄRÖ-ohjaajakoulutuksen ja ohjaajien tueksi SÄRÖ-ohjaajan oppaan.

No items found.