< Takaisin etusivulle

Saavutettavuus

Päivitetty 30.8.2023

Tietoa digitarjotin.fi -sivuston saavutettavuudesta

Digitarjottimen sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, joka pohjautuu EU:n saavutettavuusdirektiiviin. Lain mukaan julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia, eli kaikilla käyttäjillä tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet käyttää verkkopalvelua.

Saavutettavuuden tila

Verkkosivujen suunnittelussa ja kehitystyössä otetaan huomioon saavutettavuuskriteerit (WCAG2.1). Saavutettavuutta on arvioidaan ja kehitetään aktiivisesti, ja havaitut ongelmat saavutettavuudessa pyritään korjaamaan päivitystöiden yhteydessä. Teknisten ratkaisujen ja rakenteiden ohella saavutettavuutta parantavat mahdollisimman selkeä ja asiakaslähtöinen toimintalogiikka ja tietorakenne, selkeä ja helppolukuinen sisältö sekä johdonmukaiset visuaaliset ratkaisut, joiden ansiosta olennainen tieto löytyy helposti.

Tällä hetkellä verkkosivusto täyttää lain vaatimat A- jaAA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG 2.1) suurimmalta osin.

Saavutettavuus puutteita voi olla vielä seuraavissa asioissa:

- kuvien tekstivastineet eli alt-tekstit: joidenkin kuvien ja kaavioiden tekstivastineissa saattaa olla puutteita.
- sivuston otsikkohierarkia html-koodissa ei välttämättä kaikilta osin ole virheetön, mikä saattaa haitata materiaalin lukemista ruudunlukijalla.
- sivustolla saattaa olla upotettuja elementtejä (esim. videoita), joista puuttuu vaihtoehtoinen selite.
- sivustolla saattaa olla linkkejä ladattaviin tiedostoihin (pdf- ja docx -dokumentit), jotka eivät välttämättä ole kaikilta osin saavutettavia ja niiden lukeminen ruudunlukijalla ei välttämättä onnistu.

Sivustolla saattaa olla myös linkkejä ulkopuolisiin palveluihin, joiden saavutettavuudesta ja ylläpidosta emme pysty vastaamaan.

Anna palautetta saavutettavuuteen liittyen

Pyrimme kehittämään sivuston saavutettavuutta aktiivisesti. Mikäli havaitset sivuilla saavutettavuusongelmia, pyydämme ilmoittamaan niistä sähköpostitse osoitteeseen: kati.hiltunen@siltavalmennus.fi.

Huomaa, että vastauksessavoi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon kuluessa, voit tehdä asiasta ilmoitukse nEtelä-Suomen aluehallintavirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

Saavutettavuusvaatimukset.fi

saavutettavuus@avi.fi
p. 0295 016 000 (vaihde)